Llums i ombres…Moltes ombres

Manel Alarcón | 11/06/2013 06:30 @calendureta

Tornem a Primera Divisió 25 anys després i, la nova categoria comportarà moltes novetats, les quals seran seguides amb tot detall pel seguidor franjaverd. La primera pregunta que sorgeix en el cap de l’aficionat és quant li costarà seguir el seu equip en la màxima categoria. Molt s’ha parlat i especulat en les últimes setmanes sobre els preus dels abonaments de la pròxima temporada. Per una banda, els alarmistes que especulaven amb un preu poc menys que el del canviar iranià. D’una altra banda, estaven els optimistes acèrrims que donaven uns preus que ni el regal de Reis. Enmig, els grisos. Doncs ja tenim presentada l’esperada campanya d’abonaments amb el lema “Tengo madera de Primera” –ja en parlarem…- i hem eixit de dubtes pel que fa al preu dels abonaments. A primer colp d’ull, semblen uns preus bastant raonables per a la categoria, crec que només el pròxim equip de Jordi Xumetra compta amb uns preus inferiors, hauria de repassar bé el tema, però és el que tinc entés, disculpeu si no és així. A més d’uns preus raonables, torne a repetir, a primer colp d’ull, amb el nou abonament tenim dret a veure els partits del Tano en 2b, categoria semiprofessional i, a més, la primera eliminatòria de Copa, els 16/1 de final. Fins ací les llums de la campanya.

A segon colp d’ull la cosa canvia. Si ens parem amb deteniment, veurem que hi ha coses que no quadren, que criden molt l’atenció i que directament són un engany per a l’abonat. A què m’estic referint? Passem a veure certes coses. Un dels al·licients d’esta campanya era el descompte que s’aplicaria al nou abonament, equivalent al preu de la temporada passada. Ens han venut en infinitat d’ocasions este tema, ha arribat l’hora de la veritat, de veure si tenen paraula o no. Resultat? ENS HAN ENGANYAT. I ho dic alt i clar si fem cas a allò que deia l’anunci de la temporada passada “En cas d’ascens s’aplicarà un descompte en l’abonament de la temporada que ve equivalent al preu de la present temporada”. Sí? Algú em podria dir en quina part apareixia el càrrec de l’IVA que se’ns vol aplicar finalment? Ja poden contar-nos romanços macabeus que no, que no cola. Tenien el compromís d’aplicar el descompte sencer i açò no será possible. Continuem. El famós tema de les accions, no entraré ni en valorar-lo, sembla que ens fan un favor…quan en realitat és ben al contrari, hem de pagar les errades d’uns altres. Però el que em sembla més sagnant de tot plegat és sense cap mena de dubte el tema dels xiquets. Em fa molta gràcia, de veres –irònicament, clar-. Fa unes setmanes tenen la iniciativa d’allò de La Reconquista , adreçat per al públic infantil. El video de l’actual campanya –amb el tal Franji- sembla més del mateix, adreçat a xiquets.

Diferents campanyes al llarg de la temporada passada adreçades a xiquets d’Elx i comarques properes, però quan arriba el gran moment…Aiiii amic, els xiquets importen zero. Estic d’acord que un xiquet de zero a tres anys com que ocupa un seient que és vendible haja de pagar per eixa ubicació, ho accepte, però que menys que siga un preu simbòlic. S’expliquen com a llibres oberts parlant de “és obligatori, ho marca la legalitat vigent bla bla bla”. És motiu suficient per a què el preu d’un xiquet acabadet de nàixer, o d’un, dos, tres anys siga 50€? Serà legal, però també és una estafa i d’una baixesa moral considerable. Pose per cas una parella que tinga un fill de 4 anys abonat a gol cobert (75€) i en tinga un altre de…zero anys (50€)!!! 125€? Més els abonaments dels adults? Hui per hui? Això és incentivar el futur abonat? Allunyant-lo de l’estadi en lloc de facilitar l’entrada dels xiquets fins als 8-9 anys?

Una llàstima que pares que s’han tragat la Segona B i tenien la il·lusió de portar els seus fills petits al futbol amb ells i en primera, bé no ho puguen fer, o bé s’ho hagen de pensar molt. Madera de Primera? Açò es demostraria incentivant l’assistència dels xiquets a l’estadi, per exemple. De moment el que sembla ser és que falta “madera” en el cap d’alguns membres del club. Força Elx!

Compartir esta entrada: